Albergue do Bonjardim
6100-460 Nesperal,
Sertã - Portugal
N 39° 48′ 47″, W 08° 09′ 46″
Tel.: (+351) 274809647
Tel.: (+31) 0247506332
E-mail:

Algemeen


Presentatie wijnen Albergue do Bonjardim
Sertã, Portugal, 19 November 2008 /EZPress/ - De Nederlandse familie Lenders, eigenaar van het wijngoed Albergue do Bonjardim, gelegen in de onbekende regio Sertã, is het gelukt om hun wijn op de Portugese wijnkaart te zetten. Journalist en wijncriticus Rui Falcão:"Bonjardim is de grootste verrassing van het jaar"

Het is de eerste keer dat de nieuwe wijnen in Nederland worden gepresenteerd. Dat zal plaats vinden op 30 November a.s. in Auberge de Kieviet te Wassenaar en op 7 December in de Meerpaal te Dronten.

De wijnboer en wijnboerin Huub en Wil Lenders, sinds 1989 eigenaar van wijngoed Albergue do Bonjardim, hebben in 2001 een nieuwe wijngaard geplant waarin ze hun jarenlange ervaring tot recht laten komen in een ideale wijngaard en wijnkelder. In samenwerking met de internationaal georiënteerde oenoloog António Maçanita is er een verrassend nieuwe wijn ontstaan. De wijngaard is aangeplant met 45% Touriga Nacional, 45% Tinta Roriz, 5% Merlot en 5% Shiraz. In de wijngaard wordt het geleidingssysteem Smart-Dyson gecombineerd met een strenge snoei. Deze manier van verbouwen garandeert een optimale verhouding bladoppervlakte/opbrengst, recordhoogten aan kleur en hoog geconcentreerd sap. De familie Lenders gebruikt geen chemische middelen in de wijngaard en tijdens de vinificatie van de wijn wordt gebruik gemaakt van de gistcellen die van nature aanwezig zijn op de druiven. 

Op dit ogenblik worden op de Albergue do Bonjardim drie wijnen gemaakt:
- Albergue do Bonjardim rosé
- Albergue do Bonjardim
- Bonjardim Reserve

De familie Lenders heeft tot nu toe haar wijnen aan haar gasten van hun B&B verkocht. Nu de wijngaard naar een productie van 25.000 flessen per jaar gaat, zijn ze op zoek naar meer wijnliefhebbers en vertegenwoordiging in het buitenland.De regio Sertã ligt in midden Portugal op een hoogplateau (350m) met een microklimaat van 3000 uren zon en 1100mm neerslag. Naast wijnbouw op kleine schaal, is de streek voornamelijk beplant met pijnbomen.Een nieuwe website/webshop www.bonjardim.nl zal tijdens de presentatie on-line gaan. De wijnliefhebber heeft direct contact met de wijnboer en kan wijn bestellen en kamers reserveren.De missie van de Albergue do Bonjardim is waarde toevoegen aan haar producten met respect voor natuur en plaatselijke economie en maakt gebruik van streekproducten.Slow Food en Slow Mood is hun slogan.

Wenst u meer informatie over de presentatie: info@bonjardim.nl.


tekst afgebroken Vorige pagina

Links | Disclaimer | Copyright © 2017 Albergue do Bonjardim | Endless webdesign naar boven print