Albergue do Bonjardim
6100-460 Nesperal,
Sertã - Portugal
N 39° 48′ 47″, W 08° 09′ 46″
Tel.: (+351) 274809647
Tel.: (+31) 0247506332
E-mail:

Algemeen


Bonjardim, een prijswinnende wijn!

Bonjardim', een Portugese wereldwijn.
Bonjardim wijnen heeft na internationale prijzen als in Portugal (2006) en Monaco (2009), nu ook zilver én goud gewonnen in Duitsland: 'MUNDUSvini BioFach International Organic Wine Award', een wedstrijd voor wijnen uit de hele wereld. Minister Verburg van LNV, op werkbezoek op de Biofach, feliciteerde Huub en Wil Lenders en prees het ondernemerschap van Nederlanders in het buitenland.

Tussen de zongebrande wijnen uit de Alentejo in het zuiden, en de traditionele wijngebieden Dão en Douro, in het noorden, ligt een klein hoogplateau van twee dorpen in de gemeente Sertã op 350 m hoogte te midden van pijnbomen. Met deze overwinning zetten de Nederlanders dit nieuwe Portugese miniwijngebied definitief op de kaart. Het microklimaat en de leisteenbodem geven de wijn terroir. De biologische teelt biedt structuur en complexiteit. Door het gebruik van de natuurlijk aanwezige gistcellen en vinificatie in graniet, komen de nobele rassen Touriga Nacional en Tinta Roriz maximaal tot hun recht. Opulente vruchtenaromas (kersen, bramen, bessen en bosbessen) donkere chocolade, licht gerookt, hints van balsemico en voorál veel wijn!

Bonjardim wijnen zijn in Noord-Nederland te verkrijgen via 'De Wijnimporteurs' en in het oosten bij 'Bos Wijnimport'. Voor de horeca is de wijn in Amsterdam via 'De Kweker' verkrijgbaar. Bonjardim wijnen is nog op zoek naar vertegenwoordiging in de rest van Nederland en België en Duitsland. De particulier kan rechtstreeks bestellen via de site. Ook kunt u op het wijngoed de wijnen proeven en logeren in het landhuis.


tekst afgebroken Vorige pagina

Links | Disclaimer | Copyright © 2017 Albergue do Bonjardim | Endless webdesign naar boven print